Omställning

Nytt koncept ger nytt jobb – direkt

Ibland händer det att medarbetare och arbetsgivare går skilda vägar. Orsakerna kan vara många – det kan handla om allt ifrån omorganisation till övertalighet. I en sådan situation är det viktigt att ta tillvara på de uppkomna förändringarna på ett positivt sätt.

Uppsägningar behöver ju inte vara något negativt – det kan lika gärna innebära nya möjligheter för både individen och organisationen. För att ta tillvara på dessa nya möjligheter har vi utvecklat konceptet “Inplacement“.

Inplacement innebär att Lejonet skapar ett skräddarsytt program där den enskilde individen får hjälp med att forma sina framtidsplaner, analysera sina styrkor och svagheter samt hitta en framtida sysselsättning. Målsättningen är att kandidaten ska sättas i arbete samt att uppföljning/kursändring sker efter överenskommelse och behov.

Lejonet tecknar avtal om lönegaranti.

Kompetent utförd Inplacement har fördelar för alla involverade – individen hittar nya utmaningar och utvecklingsvägar, samtidigt som arbetsgivaren får gott rykte, bibehåller god stämning hos medarbetarna samt håller fortsatt fokus på verksamheten.

Ansvarig:

Mikael Braw
Regionchef Syd
mikael.braw@lejonetpartners.se